Ако някога сте имали лошия късмет да задремете на работното място, това вероятно е момент, който бихте искали да забравите. Но за изпълнителния директор на една компания в Йерусалим, Израел, следобедният сън в офиса ще бъде нещо, което ще го преследва в продължение на дълги години.

Когато Зееф Фарбман, 36-годишен шеф в компания, занимаваща се с приложения за обработка на снимки, решил да полегне на дивана между срещите си, колегите му го заснели и с помощта на Фотошоп превърнали кадъра в серия от забавни снимки.

След като снимали Зеев, те създали колажи със спящата му фигура, вмъквайки я в популярни кадри от филми, телевизионни предавания и изкуството.
В един от колажите Зеев замества принцеса Аврора в „Спящата красавица” на Дисни.

В друг кадър, също вдъхновен от Дисни, бабунът Рафики вдига Зеев от скалата – досущ като легендарната сцена от „Цар Лъв”. Той заема ролята и на Кейт Уинслет в Титаник, увековечен в сцената, в която Джак рисува голата Роуз. 

Колегите са направили колажи на Зеев и като част от иконични произведения на изкуството. Зеев се крие в „Целувката” на Густав Климт и след това се присъединява към Исус в Тайната вечер от Хуан де Хуанес.

В други кадри шефът танцува улични танци, изящен е като балерина и дори е изстискан от тубичка паста за зъби. След като тези поразяващо смешни кадри станаха хит в Интернет, вероятно Зеев никога няма да рискува да спи по време на работа.