Днес искаме да ви запознаем с един художник, чиито произведения добиха голяма популярност в последните години. Чад Найт е 41-годишен художник на 3D изображения, които смайват хора от цял свят. Запазената му марка са дигиталните скулптури, които изглеждат като истински.

„Мисля, че съм станал художник още в мига, в който съм заченат", казва Чад. "Да бъда художник, е по-скоро част от характера ми, отколкото професия. А причината да творя е, че имам хиперактивен и шумен ум. Да създавам изкуство, е едно от малкото неща, които ми дават възможността да се потопя в настоящия миг. Бях професионален скейтбордист в продължение на 16 години и това занимание ми служеше като творчески отдушник. Сега, когато нямам възможност да карам скейтборд толкова често и вече нямам особено желание да си чупя костите, 3D изкуството ми служи като нов отдушник.“

Найт споделя, че това, което го мотивира най-силно, е да се развива и постоянно да подобрява уменията си. Той казва, че се наслаждава както на самия процес, така и на крайния резултат.

Много хора откриват скрит символизъм в скулптурите му и са напълно прави: „Всяка моя творба представя нещо или някого. Изкуството ми е като зашифрован дневник, който споделям публично.“

Тъй като повечето от 3D скулптурите на Найт са разположени на реалистични места, много хора си мислят, че те наистина съществуват някъде из света. За съжаление, неговите творения все още живеят само в дигиталния свят, но нищо не се знае, може би един ден Найт ще може да се похвали и с реална, физическа скулптура.

Докато това стане, вие вижте някои от най-забележителните му творения в нашата галерия.