Съюзите с разлика във възрастта са нещо обичайно в наши дни. Въпреки това обществото все още се изненадва, когато жените излизат с мъже, които са много по-млади от тях. Нека да разберем какво привлича младите хора към много по-възрастните от тях хора.

Съществува мнение, че мъжът не може искрено да е влюбен в жена, която е толкова възрастна, че може да му бъде майка. Хората казват, че конфликтът между поколенията е неизбежен и рано или късно един млад мъж ще се отегчи от възрастната си приятелка и ще пожелае по-млада половинка. Но в действителност има много примери, които показват, че не всички подобни съюзи са обречени.

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит са женени повече от 10 години. Днес ние няма да преразказваме невероятната им любовна история, а само ще ви припомним, че политикът се увлече по тогавашната си учителка преди четвърт век, а с годините чувствата им станаха все по-силни.

„Ако бях с 20 години по-възрастен от съпругата си, на никого дори и през ум не би му минало да се чуди дали сме подходящи един за друг. Но тъй като тя е няколко десетилетия по-възрастна от мен, околните постоянно са на мнението, че чувствата ни са неискрени и че не е редно да бъдем заедно“, сподели президентът пред кореспондент на Le Parisien.

Британският актьор Арън Тейлър-Джонсън също няма притеснения относно брака си. Преди повече от 10 години младият мъж се влюбва лудо в режисьорката Сам Тейлър-Ууд, която го избира за роля във филма си „ Младият Джон Ленън“. Тогава обществеността беше скептична към техния съюз и Арън дори беше обвинен, че е жиголо. Злите езици бяха сигурни, че връзката им няма да продължи дълго и бяха на мнение, че младият актьор все още не се е наживял. Злостните им прогнози обаче не се сбъднаха. Към днешна дата Тейлър-Джонсън е верен на съпругата си, която е с 24 години по-възрастна от него.

Според него голямата разлика във възрастта не играе никаква роля в отношенията му със Сам, а даже напротив, тя е в тяхна полза.
„Няма дистанция между нас, аз със сигурност не забелязвам такова нещо. Приятелите често ме наричат Бенджамин Бътън, защото по душа съм истински старец, а пък Сам е млада“, сподели актьорът в интервю за The Times.
Има много подобни примери и ние може да ги посочваме безкрайно. Факт обаче си остава, че все повече млади мъже предпочитат не жени на тяхната възраст, а жени, които са значително по-възрастни от тях. Освен това много представители на силния пол съвсем съзнателно избират зрели дами за свои партньори в живота.

Американски изследователи направиха проучване сред двойки, в които жената е поне 10 години по-възрастна от партньора си. По време на проучването стана ясно, че това, което мъжете ценят най-много в своите любими, е възрастта, житейската мъдрост, която идва с нея, и други качества, които стандартно дамите придобиват с опита и годините си.

Интересът към тази тема е разгледан подробно в книгата Older Women, Younger Men: New Options for Love and Romance („Зрели жени, млади мъже: нови възможности за любов и връзки“). Авторите на този многократно преиздаван бестселър са две жени с богат опит в отношенията с противоположния пол.

У автора на собствена колонка и мотивационен говорител Фелисия Брингс и журналистката Сюзън Уинтър се заражда идеята да интервюират възможно най-много мъже, които са излизали с много по-възрастни от тях жени. Всичко това с една единствена цел - да разберат защо 20- и 30-годишните момчета изобщо не се интересуват от дамите на тяхната възраст. Концепцията не е изникнала от нищото, разбира се. Както Фелисия, така и Сюзън са имали дълготрайни връзки с този тип момчета и знаят от първа ръка какво е да живееш с младо гадже под един покрив. Оказало се, че младите мъже се възхищават не толкова на външния вид, колкото на чертите на характера на възрастните дами.

А кои точно са те, ще ви разкажем с подробности в нашата галерия!