Кая Гербер, Лора Хариър, звездата от “Белият лотус” Симон Табаско и още... Всички тези звезди са обединени от прическа, която символизира естествената красота. Напоследък виждаме италианския боб буквално навсякъде: от червения килим до големия екран. И така, защо е толкова актуален? Събрахме възможно най-много информация, за да разберем какво отличава тази прическа от другите и как можете да дадете правилната задача на фризьора в салона.

Италианският боб е графична прическа с ясно дефинирани краища и заоблена форма. Този тип боб стига чак до брадичката ви, независимо как го оформяте. Италианският боб с акцент има слоеве в областта на темето, което го прави по-гъвкав в сравнение с други стилове боб. Това е отличен избор за собствениците на тежка и гъста или, обратно, тънка и капризно вълнообразна коса. Прическата изглежда много лека, изпълнена с въздух и обем.

Характерна черта на италианския боб е правата и ясна кройка на нивото на брадичката. Той е гладък и има безупречно прецизна структура, създаваща елегантно и безкомпромисно усещане за фина изработка. Има минимални слоеве за лесно движение и може да пада на бретон отпред или да рамкира меко отстрани на лицето. Най-често се носи със страничен път - изглежда възможно най-впечатляващо.

Искате ли да опитате италиански боб? Вижте в галерията всичко, което трябва да знаете за тази прическа.