Ако срещнем Джейми Уилсън на улицата, кънтри музикант от Флорида, най-вероятно ще го вземем за добре изглеждаща знаменитост, благодарение на мускулите и тъмносините му очи. Но никога не бихме предположили, че той е един от 1,4 милиона транссексуални, живеещи в САЩ днес.

През 2015 г. Джейми взема смелото решение да започне „трансформацията“ си от жена към мъж, шокирайки и отчуждавайки се от повечето си приятели и от семейството си. „Отначало се страхувах да призная, че съм транссексуален, но така разбрах кой наистина държи на мен. Не всеки показва „знаци“, които разкриват, че ще бъде транссексуален и не трябва да минаваш тест за това“, пише той в Инстаграм, където сега се радва на над 300 000 последователи. Започва като отрязва косата си и носи мъжки дрехи. След две години лечение с тестостерон, хирургически намеси и упорита работа във фитнес залата, 21-годишният Джейми е мъжът, който винаги е искал да бъде.

Въпреки че напредъкът му е учудващ, хората от предишния му живот, които са го смятали за „прекалено женствен“, за да стане мъж, сега са заменени с такива от транссексуалната общност, които по ирония на съдбата, го критикуват, че е „прекалено мъжествен“. „Хората казват, че се опитвам твърде много да бъда истински мъж“, казва той пред известна лайфстайл медия в интервю през март 2017 г.

Изводът от всичко това е, че „ти не си този, които хората мислят, че си, а си този, който самият ти знаеш, че си“, по думите на Джейми. „Сигурен си, че не искаш одобрението на никого, а само своето собствено. Целта на живота е да намериш и да се превърнеш в себе си. Не всяко пътешествие е едно и също…“. Така той разбива стереотипите, а самоувереността му е заразна.

Виж невероятната му трансформация в галерията ни.