Няма по-голямо доказателство за силата на човешкия дух от историите от истинския живот. Днес ще ви запознаем с Кара Брукинс, която изуми милиони хора по света. Житейският път на тази смела дама е бил осеян с множество неприятни моменти, след два брака, изпълнени с насилие, тя става жертва на мъж с психическо заболяване, който не спира да я преследва. "След всичко, което преживяхме, чувствах, че децата ми имат нужда от нещо. Срамувах се и се притеснявах, че те нямат самочувствие и не са уверени в себе си." - споделя Кара. Така тя решава да даде нов старт на живота на семейството си по един наистина нестандартен начин за една жена. За съжаление тя не можела да си позволи да купи къща за своето семейство, но това по никакъв начин не я спряло. Кара решила, че сама ще построи дома за децата си, при без никакъв опит и знания.

Всичко започнало през 2007 г., когато тя видяла къща, която е отнесена от торнадо и от която е останала само основата й. Така тя решила, че би могла да се възползва от подобен тип парцел. Тя теглила заем от 150,000 долара, за да закупи материалите и започнала да гледа клипчета в Youtube, които показват различни техники. Така с помощта на децата си и на свои познати, Кара успяла да построи къща, която се разгръща на 325 квадратни метра и разполага с 5 спални и гараж за три коли!

Семейството живее в собствената си къща вече 8 години, а Сара може да заяви, че децата й са безстрашни! "Те се впускат във всичко. Няма нещо, което да им предложиш да направят, което те не биха могли да сторят. Това е наистина невероятно!" - споделя Кара.