Двама скърбящи родители споделиха сърцераздирателни семейни снимки с новороденото си бебе, което починало само час след раждането.

Майката Хейли Райс споделя, че снимките, направени два дни след смъртта на малката Сидни, са помогнали на семейството да се справи с болката.

Тя и партньорът й Кевин Мартин държат малкото си дете, а на други кадри то е в ръцете на дъщерите на Хейли - 15-годишната Чарли и 11-годишната Франки.
Кадрите предизвикват дебати между тези, които смятат, че са неподходящи и тези, които разбират мъката от загубата на дете. Хейли добавя: "Някои хора смятат, че е глупаво, но ако сте преживели нещо подобно, това е услуга, която наистина оценявате".

Сидни страдала от синдром на хромозомната аномалия, още известен като Синдром на Едуард - диагноза, която родителите научили, когато Хейли била бременна в 20-тата седмица.

Любящите родители Хейли и Кевин се приготвили за най-лошото, но въпреки това разрушителната загуба, когато загубили дъщеря си, разбила сърцата им.
34-годишната Хейли разказва: "Не планирахме да имаме дете, но когато разбрах, че съм бременна през август миналата година, бяхме приятно изненадани. Определено беше шокиращо и отне известно време да свикнем с тази мисъл, но в крайна сметка бяхме щастливи и развълнувани. Имам две дъщери от предишни връзки, а Кевин има едно дете - Меган на 11 години, но това беше първото ни общо дете - и нямахме търпение да се роди. Когато отидох на преглед в 12-тата седмица, изникна проблем - лекарите смятаха, че нещо не е наред с червата. Казаха ни, че бебето трябва да се роди преждевременно и ще претърпи операция скоро след раждането, но ще бъде добре”.

Когато Хейли и Кевин отишли на преглед 8 седмици по-късно, лекарите открили още проблеми с развитието на малката Сидни.
Хейли си спомня: “Вторият преглед показа, че е възможно да има неща, които лекарите не са успели да видят предния път. Подложих се на амниоцентеза, а два дни по-късно резултатите потвърдиха, че има синдром на Едуард. Думите, които консултантът употреби бяха, че “Сидни е несъвместима с живота” - беше шокиращо да чуем това. Екипът беше страхотен, но тази фраза беше натрапчива и остана в съзнанието ми”.

“Всеки път, в който отивахме на преглед, Сидни растеше и се развиваше и се надявахме за чудо. Но дълбоко в себе си знаехме, че тя няма да оцелее дълго и искахме да прекараме ценно време с нея, като я държим и я обичаме - не искахме да я гледаме закачена за машина в интензивното отделение и да не сме в състояние да я докоснем. Затова се съгласихме на палиативни грижи, вместо инвазивно лечение”, допълва майката.

Сидни е родена в 10:07 на 11 април 2016, рожденият ден на татко й, след като раждането било предизвикано в 37-та седмица. Тя починала само час по-късно.

Хейли, Кевън и дъщерите им прекарали два дни с нея, преди една акушерка да им разкаже за благотворителната организация “Спомен за бебето ми”. Екипът им от фотографи-доброволци посещава семейства във Великобритания, които преживяват трагичната загуба на дете преди, по време или скоро след раждането.

Хейли разказва: “Тъй като бяхме подготвени за най-лошото, щяхме да си направим свои снимки - но наистина ни хареса идеята за красиви професионални кадри. Когато снимките дойдоха 4 седмици по-късно, много ни помогнаха в процеса на скърбене”.

Тя добавя: “Може и да не го осъзнаваш навреме или да искаш да извърнеш глава, но след няколко месеца ще искаш да видиш тези кадри - те са единственият спомен”.

“Да имам Сидни за час беше повече, отколкото можехме да си мечтаем - и съм много благодарна, че имаме тези снимки, които да гледаме”.