Любовта може да се срещне не само на неочаквано място, но и в неочаквано време – психолозите разказат защо отново трябва да повярвате в себе си и да се доверите на съдбата.

Никога не е твърде късно да развиете социалните си връзки – дори и да сте прекрачили прага на възраст табу. Да признаете пред себе си, че искате да намерите повече приятели или че се чувствате самотни, не е лесно, но е голяма стъпка към намирането на щастие. Човек трябва само да разбере, че любовта след 50 години също е възможна: много жени дори отбелязват, че именно на тази възраст са се научили да се наслаждават на отношенията и животът им е придобил по-голяма хармония.

За тези, които търсят романтична връзка в по-късен етап на живота си, но са скептични към онлайн запознанствата, активното участие в приятелски социални мрежи ще бъде полезно. Посещението на различни събития, поддържането на хобита и постоянната комуникация увеличават шансовете за започване на нов романс. Не се притеснявайте да установявате контакти с колеги и познати от професионалната сфера - това също може да стане основа за приятелство или романтика.

Вижте в галерията какви стъпки трябва да предприемете, за да намерите сродната си душа, ако възрастта ви е малко над 40: