През 2000-та година едно 7-годишно момче от щата Айдахо, САЩ изпраща благотворителна кутия до Филипините. 15 години по-късно това негово действие се превръща в красива любовна история, която звучи като изкарана от сюжета на романтичен филм. Но е истинска и може да ѝ се насладите! Ето приказката на Тайръл и Джоана, които са се срещнали, благодарение на обикновена кутия за обувки.

Преди 18 години Таъръл Улф взима участие в благотворителен проект на име „Операция Коледа“. Изпращащият трябвало да подбере различни консумативи за училище, малки играчки, писмо и своя снимка и да ги постави в малка кутия за обувки. Момчето се спряло на своя каубойска снимка и я пратило до Филипините. Тайръл вече бил забравил за случката, когато през 2009 получил покана за приятелство от Джоана Марчан. Тогава той нито приел, нито отхвърлил поканата.

Месеци по-късно той решил най-накрая да приеме поканата, тъй като му било любопитно кое е това момиче от другия край на света. Джоана му разказала за това как получила кутията и дори била изпратила писмо с благодарности, но някак то не стигнало до дома на Тайрел. Момчето попитало майка си дали може да потвърди историята и дамата си спомнила за подаръка. Тайрел и Джоана продължили да си пишат често в социалната мрежа.

С течение на времето те установили, че имат много общи неща и решили да се срещнат. Тайрел спестил достатъчно пари и си купил билет за Манила. Той бил притеснен, тъй като никога досега не е пътувал сам, но Джоана го посрещнала на летищото и двамата се влюбили един в друг.

Тайрел бил шокиран от условията, в които живеели роднините на Джоана. Всички 8 членове на семейството трябвало да спят на пода в малка къща. Двамата прекарали 10 дни заедно и не знаели дали ще се срещнат отново. Но Тайрел обещал на Джоана, че ще се върне и спазил думата си.

Когато Тайрел се завърнал, той помолил бащата на Джоана за позволение да се ожени за дъщеря му. Таткото благословил брака, но майката била против: тя смятала, че двамата са твърде млади да се женят. Тогава в Манила дошъл бащата на Тайрел и успял да убеди дамата. Сватбата се състояла в ранчото на родителите на Тайрел. Младоженецът носил традиционно филипинско облекло, докато булката се спряла на обикновена бяла рокля. Родителите ѝ не можели да присъстват, тъй като не притежавали виза и затова младите съпрузи решили да си направят още една церемония, но този път във Филипините.

Международният хуманитарен проект бил основан през 1993 година и 113 милиона кутии за обувки били изпратени в 130 държави, преди Тайрел да срещне Джоана. Преди няколко години двамата станали родители и сега цялото семейство продължава да изпраща подаръци заедно.