За фразата „Ние сме това, което ядем“ си има причина. Основата на ежедневната диета на азиатките са морски дарове. Те са богати на полезни протеини, необходими за изграждането на структурата на косата. Друга важна съставка в ежедневната диета е рибата, която е богата на незаменими мастни киселини. Тези елементи са отговорни за нормализирането на липидния слой на косъма и намаляват възпалението и дразненето на скалпа, като по този начин подобряват растежа на косата и предотвратяват косопада (основната причина за него е възпалението под различни форми). Диетата на една японка се допълва от соя, водорасли, фибри в зеленчуците, както и плодове и антиоксиданти в зеления чай. Всичко заедно подхранва косъма отвътре, придава му допълнителна здравина, укрепва структурата и поддържа здравословен блясък. В Япония хранителните добавки под формата на колаген и биомодулатори също са много популярни, а за външна употреба се използват и плацентарни препарати (инжекции и лосиони). Те задържат влагата в косата и възвръщат естествения ѝ блясък.