Американски бизнесмен е построил първокласен бункер още през 70-те години.

На Запад мнозина вярват в предстоящия апокалипсис, в който ще оцелеят само най-подготвените, и подготвят бункери за себе си. В Америка през 70-те години са построени най-малко 200 хиляди такива частни убежища.
Но бизнесменът Джерард Хендерсън е надминал всички - той е заложил на първокласен бункер в Лас Вегас. Освен това живее там до смъртта си.

Отвън къщата изглежда като обикновено богаташко имение: луксозна кухня, шест бани, джакузи, плувен басейн. Но на дълбочина 8 метра под „външната“ къща има още една, под земята, изградена от бетон и стомана.

През 2020 г. тя била обявен за продажба и оценена на 18 милиона долара. И все още изглежда като от списание за интериорен дизайн от 70-те. Само че под земята.

Бункерът обхваща площ от около 1400 квадратни метра. Има не само къща, но и двор с изкуствени дървета и камъни, заобиколени от фрески, изобразяващи селски пейзажи. С помощта на осветление може да се симулира смяната на деня и нощта и да се осветяват „звездите“ в „небето“.

Има всички възможни и невъобразими удобства: разбира се, водоснабдяване, джакузи, няколко спални, бар, осветен басейн, дори фонтан! И  можете да се разходите по „скалата“.

В задния двор може да се седне на меки столове, да се гледат „звездите“ или да се направи барбекю. Със сигурност има и солариум. Налична е и къща за гости. Сред такъв лукс не е грях да се живее под земята!

Вижте снимки на цялата тази красота в галерията: