Често можете да я видите на първия ред на модни ревюта, а уличните фотографи винаги ѝ отдават нужното внимание. В Инстаграм има цели 150 хил. последователи, но Сара Джейн Адамс не е звезда или блогърка. Тя е 62-годишна дизайнерка на бижута, която съвсем случайно става модна икона.

Сара си направила профил в Инстаграм с идеята да промотира бижутата си, но съдбата имала други планове. През 2014 г. Сара качва своя снимка, на която позира с червено винтидж яке на известна спортна марка. Снимката предизвиква неочакван успех – Сара се сдобива с хиляди последователи, а от спортната марка дори ѝ предлагат договор.

„Все още не мога да повярвам... беше голяма изненада“, казва 62-годишната Сара.

В момента тя е модел на IMG – една от най-големите агенции за модели. Когато я питат как е успяла да спечели толкова много фенове, Сара отговаря: „Не го приемам твърде сериозно. Не мисля, че хората ме следват заради дрехите или бижутата ми, в основата е моето отношение към света“, казва Сара и допълва, че остава вярна на себе си и не й пука дали всички ще я харесват.

Сара признава, че преди 2014 г. никога не си е правила професионални снимки, но през последните години моделството ѝ е като втора природа.

Освен това тя споделя, че все още носи дрехи, които има от 18-годишна. „Аз все още съм същият човек като тогава. И лесно приех остаряването. Моите бръчки са моя облик, моето минало, моята история.“

Вижте нейните смели модни решения в нашата галерия.