Избягвайте: Опитните пътници често избягват предварително приготвени пържоли на шведска маса в хотелите, особено ако не се съхраняват на необходимата температура. Пържола, която е престояла на стайна температура или на слаб огън за продължителен период от време, може да бъде много благоприятна среда за размножаване на бактерии. Това е особено вярно за леко или средно изпечена пържола, която да не е достигнала достатъчно висока вътрешна температура, за да убие всички потенциални патогени.
Освен това пържола, която изглежда суха, обезцветена или има слой втвърдена мазнина отгоре, задължително трябва да се избягва, тъй като това са признаци, че е престояла твърде дълго време.
Избирайте вместо това: Ако много ви се хапва пържола, когато пристигнете в хотела (което може да бъде приятно удоволствие, особено след дълго пътуване), потърсете станция, където готвачите пекат пресни пържоли на момента и ги сервират веднага. Това ви гарантира, че вашата пържола е приготвена на правилната температура непосредствено преди сервиране, което значително намалява рисковете за заразяване от храна.