Опитните туристи са предпазливи относно общите прибори, които са били използвани от много гости. Те обикновено не използват:
Лъжици за сервиране, щипки или черпаци, които лежат директно в или върху хранителни продукти, особено ако дръжките докосват храната.
Прибори, които изглеждат мръсни или имат остатъци от храна по тях.
Сребърни прибори, натрупани в отворени контейнери, където много ръце са ги докосвали.
Прибори, оставени върху плотове или маси без никаква предпазна мярка.
Не се колебайте да попитате персонала на хотела за начина им за приготвяне и съхранение на храна. Много от хотелите са щастливи да отговорят на желанията на гостите си за прясно приготвени продукти или да предоставят информация за своите протоколи за безопасност на храните. И винаги се доверявайте на инстинктите си - ако нещо не изглежда или мирише добре, най-добре е да го пропуснете и да изберете по-безопасен вариант.