Всички знаем и усещаме, че бавно унищожаваме своята планета. Лека полека средната глобална температура се покачва и топи целия леда край арктическите брегове, което води до повишаване на нивото на водата. Скоро то ще бъде толкова високо, че ще покрие градовете и домовете на хиляди хора.

Именно тази страшна катастрофа, касаеща близкото ни бъдеще, искат да ни покажат изследователите от Climate Central със своя проект. За целта, те представят известни места, които всички познаваме и обичаме, и ни демонстрират как могат да изглеждат през 2050 година, ако климатът продължава да се влошава с толкова бързи темпове, както досега.

Смята се, че до 2050 г. глобалната температура ще бъде с 3 градуса по Целзий по-висока и много градове в близост до бреговете ще бъдат загубени под водата. Ако не направим нещо, само след 30 години ще бъдем свидетели на опустошителни резултати.

На своя уебсайт Climate Central пишат: "Изборите в областта на климата и енергетиката през това десетилетие ще повлияят на това колко високо ще се повиши морското равнище в продължение на стотици години. Какво бъдеще ще изберем?" Тяхната основна цел е да изследват ефектите от изменението на климата върху света, защото ако продължим да живеем така, както до сега, ни очаква доста мрачно бъдеще.

Представяме ви 20 феноменални кадъра, които показват какво би могло да се случи с едни от най-любимите ни места на планетата, ако не направим нещо, за да се погрижим за предотвратяването на глобалното затопляне.