Китайската нова година през 2023 г. е 22 януари 2023 г. и завършва на 9 февруари 2024 г. Годината на Водния Заек следва годината на Водния Тигър. След забързаната и енергична 2022 година, 12-те китайски зодиакални знака могат да се възползват от период на спокойствие, за да направят равносметка на житейските си цели.

След наситения със събития и обновления период на Тигъра, настъпването на годината на Водния Заек 2023 носи хармония и спокойствие. Началото на годината е време е да излекуваме някои рани, да възстановим вътрешния си баланс и да направим планове за бъдещето. Важно е да проявяваме толерантност към потенциални грубости и обиди, с които може да се сблъскаме.

През 2023 г. изкуството на дипломацията и компромиса се завръщат на преден план в международните отношения, внасяйки глътка свеж въздух в тежката и задушлива атмосфера, която доминираше през изминалата година. Заекът със своя любопитен и миролюбив характер, донася на всички знаци своята радост от живота, обагрена с блажено безгрижие. Китайският хороскоп за 2023 г., посветен на любовта, семейството и раждането, предсказва година на домашен уют, изпъстрена с моменти на почивка и забавления в малки групи. Периодът предлага на всички желаещи да развиват нови артистични дейности възможността най-накрая да се впуснат в упражняването на своите страсти.

Периодът на Заека обикновено е време за наблюдение и самоанализ. Ето защо 2023 ни дава възможност за намиране на най-подходящите начини да се развиваме. Въпреки това, ако срещнете затруднения, е възможно да се почувствате демотивирани и да се откажете от някои житейски планове, които сте си направили. Припомнянето на болезнено събитие от миналото може да доведе до повторна поява на някои ваши лоши навици. За всички зодии съществува реален риск потиснати проблеми да се появят отново неочаквано, което за щастие ще даде възможност да ги разрешите веднъж завинаги. За тази цел обаче недейте да се изолирате и да се отдавате на меланхолия. В годината на Заека е възможно да се чувствате склонни към депресия, затова е важно да заложите на общуването с много хора и да споделяте чувствата си с тези, на които имате доверие. Годината е благоприятна за позитивни личностни промени и индивидуално развитие, което да отговаря на вашите жизнени цели.

Четирите най-щастливи знака от китайския зодиак през 2023 г. са мъжете и жените, родени в годините на Заека, Козата, Свинята и Плъха.