Откакто през 2010-та новата адаптация на Дисни, базирана на класическата анимация от 1951-ва “Алиса в страната на чудесата”, събра повече от 1 милиард долара от продажба на билети, студиото не спира да създава игрални версии на своите обичаните от всички рисувани герои. Екранизациите са предназначени за новото поколение, но и гарантират, че хилядите зрители, които са пораснали с продукциите на студиото, ще посетят киносалоните, за да се върнат в детството си поне още веднъж..

Само през 2019-та Дисни представи на голям екран 5 пълнометражни, игрални филма, които (понякога изключително бегло) следват историята на любимите ни персонажи, познати от вечните анимации на Уолт Дисни. А преди броени дни компанията още веднъж официално потвърди, че ни предстои да видим игрални филми, които ще пресъздават на големия екран историите на “Малката русалка”, “Херкулес” и “Снежанка”.

За съжаление, не всеки опит да се пресъздат обичаните рисувани герои е успешен. И ако част от игрални филми на Дисни са изключително оригинални и със сигурност ще се превърнат в емблема за студиото, то други е по-добре да забравим, че изобщо са съществували и са достигнали големия екран. Несъмнено най-добрите римейкове не просто копират анимационния филм, от който са вдъхновени, но намират начин да му вдъхнат нов живот и умело да го модернизират за съвременна публика.

В галерията ни днес ви представяме класация на всички пълнометражни, игрални филми на Дисни, базирани на класическите анимации на студиото - степенувани от най-лошите до най-добрите. Уверяваме ви, че това беше нелека задача, и ви предупреждаваме, че е възможно да не сте съвсем съгласни с нашето класиране. А сега е време за кино.