Романтичните филми. Прекрасни, когато имаме нужда да гледаме нещо позитивно. Подходящи за моментите, в които ни е тъжно. Или просто страхотна възможност за филмова вечер с приятелки.

От друга страна, на всички е ясно, че в почти всеки филм има любовна история, независимо какъв жанр е. Това прави определянето на най-добрите романтични филми на века особено трудно. Сякаш в Холивуд е невъзможно да се разкаже история, без да има поне малко любов в нея. И все пак, успяхме да отсеем онези романтични филми, които наистина докосват сърцето.

Преди да преминем към тях, обаче, нека поднесем нашите най-искрени извинения на прочутата триада с Раян Гослинг: Тетрадката, Оглупели от любов, Ла Ла Ленд. Тези три филма за малко не успяха да влязат в класацията. Същото важи и за приятните филми на Дисни като Омагьосана и Уол-И, блокбъстърите за супергерои като Жената чудо и Спайдърмен и носителите на Оскар Формата на водата и Изгубени в превода. Сагата Здрач също не намери мястото си този списък.

И след като няма толкова много известни филми, може би се чудите, какви са продукциите, които сме включили в този списък. Това, което предстои да видите, е богата гама от романтични филми и различни гледни точки. Всеки един от тези филми ще ви накара да припаднете, да се смеете или да плачете, а вероятно и комбинация от трите. Именно за това сме ги определили за най-добрите романтични филми на 21ви век... до сега.

Открийте в галерията кои са те и попълнете филмовия си списък за много романтични кино вечери.