Време е да ъпдейтнем списъка си с дестинации за предстоящата година, защото експертите по приключения от Lonely Planet разкриха най-добрите туристически дестинации за 2019 г.

„Библията“ за пътешествия на Lonely Planet разкрива къде ще е „горещо“ през следващата година и описва 10-те най-добри страни, 10-те най-добри региона и 10-те най-добри града и най-изгодните дестинации.

Всяка година списъкът на Lonely Planet започва с номинации от огромната общност от редактори, изследователи, местни жители и влиятелни лица, които след това се определят и класират от съдии.

Според Lonely Planet: "Резултатът е еклектичен списък с дестинации с уникални, завладяващи и актуални причини за посещение през следващата година, като се вземат предвид и основните тенденции.“ Експертите избират и най-добрите "Нови откривания", "Места за престой", "Гурме преживявания“ и „Атракции за деца".

"Това са местата за посещение през 2019 г.", каза Том Хол, редакционен директор на Lonely Planet. „Може би печелят със собствените си, празнувани веднъж в живота, събития или просто са пренебрегвани прекалено дълго - независимо от причината, сега е времето да планирате пътуване.“