Чудили ли сте се коя е първата снимка, която ще ви се покаже на Изображения в търсачката Google, когато изпишете столицата на някой град? А какъв е резултатът, ако потърсите нашата столица София?

Е, сайтът BoredPanda.com си направи експеримент и реши да покаже кой е първият кадър, който се индексира, търсейки снимки на столиците на всички държави в света, предаде БГНЕС. Изненадващото обаче е, че когато изпишеш по този начин Sofia, Bulgaria, се появява изображение не на църквата "Света София", нито на храм-паметника "Александър Невски". Няма да видите сградата на Парламента, Националния исторически музей, НДК или друга забележителност, а... Рилския манастир.

Сайтът BoredPanda.com си направи този експеримент и реши да покаже кой е първият кадър, който се индексира, търсейки снимки на столиците на всички държави в света. И по точно на 195 в списъка на Обединените нации.

И тъй като за всеки потребител, в зависимост от IP адреса му, браузъра и много други параметри, резултатите варират, от сайта уточняват, че, за да са максимално обективни, са заложили на инкогнито режима на Google Chome, търсейки по следните показатели:

Изписване само на: "Град, Държава" в Google.co.uk.

Не пропускайте да се възползвате от най-добрите оферти за почивки в чужбина още сега!