Можете ли да си позволите лукса да живеете в замък на "Дисни"? Вероятно мнозина ще възприемат подобно начинание като своеобразно "порно" в сферата на недвижимата собственост, но британски експерти са си направи труда да изчислят колко биха стрували имотите на персонажи от популярни анимации на филмовата компания, ако съществуваха в реалния свят, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА .

Повечето от обичаните герои на "Дисни" са се изправяли пред "порядъчна порция" от житейски трудности - съмнителни сделки с морски вещици, бащи, постоянно придирящи на щерките си да се задомят, зли мащехи. За сметка на това анимационните персонажи не са се сблъсквали с жилищна криза.

Водени от тази идея, експерти от британската фирма за недвижими имоти "Хаус нетуърк" са изчислили колко биха стрували замъците и дворците на персонажи от анимации на "Дисни", ако съществуваха в реалния свят. Специалистите не са пропуснали и къщурката, в която седемте джуджета приютяват Снежанка. Оценката е направена на базата на имоти в централната част на Лондон и британската провинция. 

Ако съществуваха в реалния живот и имахте възможност, кой бихте си купили?