Кортни Кокс е говорила неколкократно за това, че съжалява за пластичните си операции, но сега актрисата заяви, че е готова да позволи на природата да си свърши работата.

„Филърите ми се разградиха. Сега съм възможно най-естествена“, разкрива актрисата. „Чувствам се добре, защото приличам на себе си. Смятам, че сега приличам повече на човека, който бях преди“.

53-годишната актриса пояснява, че е приела промените в лицето и тялото си, които са настъпили с възрастта и смята, че няма нищо нередно в това.

Нещата се променят“, разказва тя. „Всичко в крайна сметка ще увисне. Опитвах се да попреча на това, но това ме караше да изглеждам фалшива. Човек се нуждае от лицеви движения, особено ако имате тънка кожа като мен. Това не са бръчки – това са следи от усмивката ми. Научих се да приемам промените и осъзнах, че филърите не са мои приятели.“

Кортни казва, че причината да осъзнае, че е отишла прекалено надалеч с козметичните процедури, е коментар на приятелка.

„Моя приятелка ми каза „О, не, стига повече!“. Помислих си: „Но аз не съм си правила нищо от 6 месеца“. Не осъзнавах...

Тя също описва как холивудския начин на живот превръща идеята за козметичните процедури в нещо нормално. Кортни разказва, че често докторите й казвали, че „една инжекция тук или там“ няма да навреди и описва, как това води до още и още процедури.

Миналата година актрисата проговори открито за напрежението, което изпитват жените в този бизнес.

Мисля, че се опитвах да преследвам отиващата си младост, но това е нещо, което не можеш да си върнеш... защото понякога поглеждаш своя снимка и си казваш „О, Боже, изглеждам ужасно!“. Правила съм неща, за които съжалявам и за щастие има неща, които са обратими и това е страхотно, защото с филърите не изглеждах много добре“.

Актрисата не изключва възможността да се подложи отново на подобни процедури, но е категорична, че ще се опита да остане естествена.