В края на всяка приказка почти винаги ни представят един и същ образ: принцеса в бяла рокля, която върви по пътеката към своя любим. Така че не е никак чудно, че през цялата история, истинските кралски сватбени рокли са пленили съзнанието на обществеността. Всъщност, според Гугъл, херцогинята на Съсекс и херцогинята на Кеймбридж са имали двете най-търсени булчински рокли за 2021 г. (още по-впечатляващото е фактът, че сватбите им се състояха години по-рано, съответно през 2018 г. и 2011 г.).

В края на краищата, тези рокли често отговарят на възвишените фантазии, които сме изградили в съзнанието си: принцесите и бъдещите принцеси често се докосват до най-великите дизайнерски умове на своето поколение, за да създават модни творения, допълнени с разпръснати шлейфове и безупречни детайли. Създаването им отнема месеци и са обвити в тайна до голямото разкритие. На Клеър Уейт Келър от Givenchy са нужни например 3900 часа в продължение на четири месеца, за да направи роклята на херцогинята на Съсекс. Задачата била толкова поверителна, че дизайнерът и булката общуват директно помежду си, за да предотвратят изтичане на информация. Те също служат като преломни моменти в стила: булчинската рокля, носена от Грейс Кели за нейната сватба през 1956 г. с принц Рение II от Монако, е вдъхновявала булки от поколения – включително Кейт Мидълтън – с вечния си дизайн от дантела.

В галерията ще откриете най-добрите кралски сватбени рокли в историята. Нека те осигурят едновременно наслада и вдъхновение!