Всеки от нас добре познава качествата на горещото бразилско кафе - наситен цвят, неповторим аромат и незабравим вкус. Но защо да спираме до тук? Ефектът му, е също така осезаем дори и когато е поднесено студено…
Съставки:
50 до 60 мл. еспресо (направете и го оставете да се охлади)
3 супени лъжици ром (по избор светъл или тъмен)
2 супени лъжици подсладено кондензирано мляко
канела
канелена или шоколадова пръчица за декорация
Рецепта:
В чаша поставете 2-3 купчета лед;
В шейкър разбийте еспресото, рома и кондензираното мляко. (Ако нямате шейкър, в друга чаша или купичка внимателно разбъркайте до получаването на еднородна субстанция).
Декорирайте с канелата;