Предвид ниския процент на оцеляване в „Игра на тронове“, някои актьори за съжаление загубиха своите герои, преди да успеят да получат повишение на заплатата.

„Игра на тронове“ беше и по всяка вероятност ще остане една от най-епичните и вълнуващи фентъзи сериали за всички времена. Битките, драконите, фамилните предателства и безумните сюжетни обрати сега са запечатани в съзнанието на милиони фенове по света, които в продължение на осем сезона следяха кой ще седне на Железния трон и ще бъде обявен за владетел на Седемте кралства на Вестерос (не се притеснявайте, ще ви спестим пълното име).

Въпреки това, не всеки може да знае точно колко е платено на всеки актьор за участието му в сериала. Предвид големия брой смъртни случаи, които настъпват в него (не всички са изиграни точно както в оригиналните книги), някои звезди може би са били изненадани и са разбрали, че техният герой е убит много по-рано от очакваното.

Ето колко печели всеки актьор за един епизод. Ще видим ли някой от тези актьори някога отново в нещо вълнуващо и това ще доведе ли до по-големи заплати за тях? Само времето ще покаже.