Астрологът и таролог Юлия Лифанова обяснява защо това съединение на планетите ще донесе свещена любовна връзка за мнозина.

Ако сте чакали „развръзката“ на някаква любовна история, тогава не бързайте още - Венера и Меркурий подготвят нова интрига, защото на 7-9 август те се свързват в Дева по време на ретро фазата. Това означава, че всеки от нас го чака един вид ретроспекция - връщане някъде в старите времена, общуване с човек от миналото.

Венера символизира любовните ни връзки и симпатии, а Меркурий - разговори, писма и обаждания, но неговата ретро фаза предполага, че някои от тях ще изглеждат чути във втория кръг. Интересното е, че съвпадът им се случва на 3-4 градуса от съзвездието Дева, където Меркурий влезе на 1-3 август. Затова анализирайте дали някой ви пише или ви се обажда, предлага среща или „хвърля“ стръв за запознанства - ситуацията ще стане по-изразена точно на 7-9 август.

Има няколко зодии, за които астро събитието ще има особено значение, тъй като Венера и Меркурий са планетите, които управляват отношенията за тях. Разберете кои са те в галерията: