Едва ли все още има зрител, който да не подозира, че игрите са нагласени предварително. От продукцията крият, че Иван Рълев и бизнесдамата Виолета имат тайно познанство. Което датира много преди „Игри на волята”.
Двамата близки приятели изградили схема, с която зъботехникът да стигне до финала. А факта е, че Рълев и щерката на Виолета са гаджета още преди шоуто.

Бяха пуснати публикации, че баскеболистката е в афера с Кристиан от „София ден и нощ”, но те били да замажат очите на публиката и да хвърлят прах в очите на зрителите, като отклонят вниманието им от истината.

Явно планът на майка, зет и дъщеря да стигнат до финала е бил предварително съгласуван с продукцията. Защото ясно си личи, че от екипа им съдействат. Човек от снимачната площадка бил изненадан от осведомеността на Виолета Стайкова. Особено за това какво се случва в другите племена. И се разбира, че някой от шоуто й докладва, а тя успява да предвиди ходовете на противниците си и да ги парира.

Нейната самоувереност и агресивност й дават чувство за сигурност. Дори не се налага да коментираме колко много ефирно време отделят на нея и дъщеря й и зет й.

Даже капитанската битка, на която Рълев падна от Мастагарков беше предрешена. Но Момчил разби на пух и прах схемата и Благо спечели. За това може би загубилия капитан не бе отстранен защото не такива бяха замислите на продуцентите.

За съглашателството между тримата и екипа на шоуто говори и отстраняването на Цвети от Виолета. За бизнесдамата бе нареден подходящ терен, на който да победи шампионката по каластеника и да й отмъкне богатството. А Рълев очаквано се сдоби и с още едно яко предимство. Когато му бе предоставено да заложи в кастинг битката. В която Георги спечели и зъботехникът се сдоби с имунитет, който го бетонира за финала.