Когато става въпрос за раждане със секцио, много жени се плашат. Все пак става въпрос за операция, която е непозната и звучи страшно. За щастие, много звезди, които са преминали през процедурата, раждайки своите деца, сега могат да споделят със света своите преживявания.

Ейми Шумър също е откровена за ужаса, който изпитва, посрещайки сина си Джийн през май 2019 г. със съпруга си Крис Фишер.
„Повръщах през първия час от моето цезарово сечение. Трябваше да приключи за около час и половина — при мен отне повече от три часа заради моята ендометриоза и беше наистина страшно“, разкри актрисата. Шумър сравни процеса на раждане с „мъчение“, но каза, че съпругът ѝ е помогнал да го преодолее. „Крис беше страхотен. Просто се гледахме в очите и той просто ме държеше за ръка. След това ми позволиха да държа Джийн за известно време.

Носителката на Оскар Кейт Уинслет първоначално скри, че е приветствала най-голямото си дете чрез секцио. „Никога не съм говорила за това. Положих големи усилия, за да го прикрия, но Мия беше родена със спешно цезарово сечение“, каза тя през март 2004 г. „Казах, че съм имала естествено раждане, защото бях напълно травматизирана от факта, че не бях родила. Чувствах се като пълен провал.”

Вижте в галерията и част от другите звездни майки, които споделиха преживяванията си: