Малката Афра е истинско чудо!

Момиченцето, което се роди в Сирия малко след опустошителното земетресение на 6 февруари и бе намерено под развалините с пъпна връв, прикрепена към мъртвата си майка, днес е здраво и щастливо бебе. Припомняме ви, че всички членове на семейството й загинаха, а само тя оцеля. Моментът на изваждането на Афра изпод развалините бе записан и стана истински хит в Интернет. Хора от цял ​​свят поискаха да осиновят момиченцето, но леля й Хала отворила вратите на дома й и двамата със съпруга й осиновили Афра.

Днес тя расте щастливо с двамата си братя и пет сестри, едната от които е родена два дни след Афра.

Любопитен факт е, че тогава леля й Хала е кърмила и двете момиченца. "Това момиче вече е моя дъщеря. Тя е същата като децата ми", казва тя. "Все още е много мъничка, но по някакъв начин ми напомня на баща й и сестра й Навара, особено усмивката й. Те, за жалост, загинаха при земетресението", разказва Халил, който приема Афра като свое дете.

Той разказва за момента, в който изважда Афра от развалините и я откарва в болницата.

"Покривът падна върху тях. Някой ми се обади и каза, че са намерили труп на жена. Тъкмо пристигнах, започнах да ровя и чух глас. Беше бебет, все още привързано към майка си с пъпната връв. Бяхме решени да я спасим, знаехме, че тя е единственият спомен от семейството ни“, каза той.

 

Новороденото е имало проблеми с дишането заради вдишания прах, но вече е в добро здраве и расте сред много любов.