След като по-рано този месец дъщерята на известната журналистка на БНТ Мира Добрева - Лори съобщи, че майка й е претърпяла операция и е в медикаментозна кома, любимата водеща на не едно и две поколения вече се наслаждава на живота в планината. 

Днес Добрева качи снимки от Паничище с полание към всички ни: "И един слънчев лъч е достатъчен, за да направи всичко край нас по-красиво и по-красиво! Пожелавам Ви слънце. Най-вече в душите!☀️"

Припомняме, че именно след изкачване до Рилските езера водещата е направила остър перитонит и по спешност е била приета за операция на корема в “Пирогов”. След нея обаче са се развили други усложнения и инфекции. Добрева не е можела да диша самостоятелно и заради това се е наложило да бъде вкарана в реанимация, поставена в медикаментозна кома и интубирана. Момичето сподели, че минути са деляли майка ѝ от смъртта.

Дни по-късно Мира Добрева публикува видео във фейсбук профила си, в което благодари на лекарите и сестрите в Пирогов, както и на Бърза помощ. Малко след това, Мира публикува и подробен пост за всичко случило се: "

Ето, че след всичко заставам отново пред Вас, за да благодаря на Бог, че подреди нещата така, че да съм у дома, а не далеч от болница, когато се случи моето изпитание! Благодаря, че ме повери в ръцете на добри лекари. Д-р Методи Джуджев, в телефона си съм Ви записала като “Спасителят”.
Два дни по-късно, когато се наложи да постъпя в Реанимация, ме прие друг благодетел - доц. Георги Георгиев. И двамата не ги познавах. Свикнали сме да търсим връзки, когато става дума за операции, за здравето ни. И това е нормално…В моя случай нямаше време за нищо, разчитах само на връзката си с Бог и имах упованието си в Него. Молех се само да разпери крилото си над докторите, за да си свършат по най-добрия начин работата. С това искам да кажа, че не ни трябват много връзки. Освен една - спасителната…
Благодаря на медицинските сестри в Реанимация - Вие сте толкова специални хора!
И накрая, но не на последно място - благодаря на Бърза помощ. Този път тя дойде наистина бързо и това бе от решаващо значение за всичко.
Благодаря на близките си, че бяха до мен и на Вас, че изпращахте молитвите си за мен. Толкова трогателни думи прочетох!
Искам да приключа с тази тема. Знайте, че единственото интервю, в което е и цялата истина, е от @loradobreva и е за вестник “24 часа”.
Всички други, които си измислят интервюта с мен и слагат думи в устата ми, вършат нещо несправедливо и нередно. 🛑

По нов начин бавно ще се връщам в стария си живот, но не искам да говорим повече за операцията, комата или болницата. На фейсбук страницата си ще споделям клипчета, снимани по-рано, а тук ще започна скоро да пускам нови снимки. Благодаря на всички за подкрепата!"

Крепко здраве, мила Мира, от целия ни екип!