Напоследък изглежда, че представителите на модната индустрия са решили да насърчат многообразието от форми на тялото. Разбира се, още много път трябва да бъде извървян, докато модните стандарти се променят към по-добро.

Точно заради това, е хубаво да видим група дами, които решиха открито да вземат отношение по този въпрос. Моделите Ashley Graham, Marquita Pring, Julie Henderson, Inga Eiriksdottir и Danielle Redman се събраха, за да сформират ALDA – организация, която има за цел да разшири дефиницията за красота. Според моделите би трябвало модните агенции в Ню Йорк значително да разширят спектъра от дами, с които работят. 

За второто издание на исландския Glamour, тези пет смели жени направиха изключително силно изявление просто, като подираха една до друга.

Проследете внимателно тази фотосесия, от събличането на дънките, до сваляне на бельото, за да отворите очите си. Снимките премахват стереотипните етикети „слаба” и „дебела”, показвайки, че всяка жена, независимо от формите и размера си, трябва да се чувства добре в кожата си.