През юни ще са еднакво актуални както абстрактният дизайн на ноктите в най-ярки нюанси, така и нежният маникюр в нюд тонове. Ще видим изпъстрени с наситени цветове дизайни или такива, които са дискретни и минималистични и са подходящи за елегантната визия на булките и абитуриентките. В тази селекция ще вземем предвид най-новите тенденции за красота за месец юни 2024 година, затова следващият път, когато посетите салона за красота се надяваме да ви бъде по-лесно да се ориентирате във всичките опции за дизайн на ноктите.

Ще ви кажем какъв маникюр можете да си направите през месец юни независимо дали имате дълги или къси нокти. Можете да избирате измежду модерни нюанси лакове за нокти.

Преди да разгледаме обаче тенденциите в маникюра за новия летен сезон, ви предлагаме да видим лунния календар за маникюр за юни 2024 година, за да разберете в кои дни е най-добре да си запазите час при вашия маникюрист.

Най-неблагоприятните дни за избор на нов маникюр са 6 и 22 юни. Това са моментите на новолуние и пълнолуние. Маникюрът, направен на тези дати, може да не издържи дълго, а самата процедура няма да ви бъде особено приятна. По-добре преместете посещението си за друг ден от месеца.
Много подходящи дни за грижа за ноктите са 9, 12, 16 и 27 юни. Тези дни посещението на салона за красота ще бъде ползотворно и ще постигнете желаните резултати.
Най-благоприятните дни за маникюр през юни 2024 година са 5-ти и 15-ти. Астролозите препоръчват да планирате посещение в салона именно на тези дати. Можете да бъдете сигурни, че тогава маникюрът ви ще издържи дълго време, ноктите ви ще бъдат здрави и силни, а вие ще се чувствате страхотно след процедурата.
А сега ви каним да разберете и най-основната информация относно маникюра през юни 2024 година. Събрахме най-модерните, деликатни и впечатляващи идеи за вас, които идеално ще се впишат в настроението за идващото лято.

Модни тенденции в маникюра за лято 2024

Какъв маникюр ще бъде популярен през лятото на 2024 година? На първо място, обърнете внимание на препоръките на специалистите.

Също така не забравяйте да изберете не само модерни дизайни, но и актуални форми. Всички са уморени от заобления и с доста плътно наслояване маникюр, така че по-добре заложете на бадемови, овални, квадратни и други комбинирани варианти.

Обърнете внимание на тези тенденции в ноктите

  • Обемни детайли. През лятото 3D маникюрът с прозрачен гел ще е особено предпочитан сред дамите, така че можете да създадете „мокър“ модел с капки върху ноктите, както и маникюр тип “русалка” и много други. Разбира се, грапавостта на ноктите може първоначално да ви се стори леко неудобно, макар че много момичета точно обратното, харесват маникюр именно с такива детайли.
  • Маникюр с цветя. През пролетта маникюрът с флорални мотиви с пастелни цветове е основна тенденция, а през лятото е прието да се използват повече ярки лакове за шарката.
  • Холограмният или перлен ефект определено ще са сред топ тенденциите и през идния летен сезон, но по-плътното хромирано покритие с огледален ефект е идеално за маникюр с декорации. Можете да го използвате и за френски маникюр или за геометрични шарки върху ноктите.
  • Сватбен маникюр. Общото наименование на тази тенденция включва деликатни дизайнерски идеи в нюд тонове, които са с леки и блестящи детайли, деликатен блясък и блестящи камъчета. Този маникюр е подходящ както за булките, така и за гостите на летните сватби с определен дрескод, така и за студентки, които се подготвят за абсолвентския си бал в края на юни.