Футболната звезда Кристиано Роналдо за първи път говори публично за загубата на новородения си син през април. В интервю известният спортист говори за несравнимата с нищо друго мъка, както и за реакциите на децата.

Припомняме ви, че Роналдо и приятелката му Джорджина очакваха близнаци, но загубиха едно от новородените бебета по време на раждане на 18.04.2022 година. Дъщеря им, Бела Есмералда, днес вече е на 7 месеца и е прекрасна.

В интервю за Пиърс Морган 37-годишният спортист призна, че това е най-трудният момент в живота му. "Това беше може би най най най-ужасяващият момент, през който съм минавал в живота си. С Джорджина ни беше много трудно, защото не разбирахме защо това трябваше да ни се случи... Честно казано, беше много трудно, трудно беше да разбера какво се случва. Както знаете, футболът продължава, имахме много мачове по това време и аз трябваше да се справя и със загубата, и с работата си. Да бъда до семейството си. И преминаването през това беше най-трудният момент за мен и семейството ми, особено за Джио (Джорджина)", каза той.

Кристиано сподели колко е трудно в един и същи миг да скърбиш за загубата на син, докато в същото време се радваш на раждането и живота на дъщеря.

"Понякога се опитвам да обясня на приятели и семейство, че е трудно да си щастлив и тъжен едновременно. Трудно е за обяснение. Не знаеш да плачеш ли, или да се смееш. Не знаеш как да реагираш и какво да правиш", добави той.

Роналдо разкри, че покойното бебе се е казвало Анхел и разказа за моментите, в които е трябвало най-после да разкажат на другите си деца какво се е случило с малкото им братче. "Когато Джио се прибра у дома, децата започнаха да питат: "Къде е другото бебе, къде е другото бебе?" Седмица по-късно й казах: "Нека бъдем честни с децата, нека им кажем, че Анхел отиде в Рая", призна през сълзи Роналдо.

"Децата разбират, имахме няколко разговора и те казаха: "Тате, направих това за Анхел" и сочеха към небето. И колкото и странно да е, да, това ми харесва, защото е част от живота ни. Няма да лъжа децата си, винаги се стремя да им казвам истината, което е труден процес, но ще ги научи да бъдат хора", добави той.