Най-възрастната котка в света се казва Нътмег и наскоро отпразнува своя 31-ви рожден ден, обърнати в човешки години това прави 141 години!

Стопаните на котарака всъщност не са го избирали, а той избрал тях. През 1990 г. Нътмег се появил в двора на Лиз и Иън и започнал да си играе с тяхната тогавашна котка Спайс. Двойката решила да запази и двамата котарака. Местният ветеринар казал на Лиз и Иън, че по това време Нътмег е бил на поне 5 години. Симпатичният котарак неофициално е най-старата котка в света. За да бъде доказано това обаче е необходима документация, която собствениците му нямат. Официално най-старата котка в света е Тифани Втора, която е на 26 години.

Лиз и Иън споделят, че Нътмег е господарят в тяхната къща - той се буди всяка сутрин в 5 часа и чака да бъде нахранен подобаващо. Миналата година котаракът получил удар, но съумял да се възстанови учудващо бързо. Стопаните му споделят, че въпреки че вече се движи по-бавно, той е изпълнен с енергия и много обича да го галят. Може би наистина котките имат 9 живота?