Селфитата вече навлизат и в животинското царство – от обитателите на зоологическите градини през дивите животни до домашните любимци – всички те обожават да си правят селфита! И ние нямаме нищо против, защото резултатите са очарователни и забавни.

Някои от домашните любимци могат да си направят снимка и чрез обикновен телефон при докосване на тъчскрийна, но за по-екзотичните животни е измислен нов хитър метод. При него фотоапаратът е настроен така, че да снима, когато животното се приближи или докосне определено място в близост до обектива. Методът е напълно безопасен за животните и благодарение на него можем да видим дори големите хищници в забавни и лични моменти.

Един интересен случай е този с индонезийската маймуна и нейното селфи. През 2014 г. тя открадна техниката на британски фотограф и си направи няколко снимки. Изображенията са просто невероятни и дори предизвикаха няколко съдебни дела, за да се реши кой е собственикът на снимките – фотографът, чиято техника е била открадната, или любопитната маймуна. Съдът реши, че маймуната се е снимала сама, затова селфитата принадлежат на обществото и всеки може да има свободен достъп до тях. Сега можем да се наслаждаваме на очарователната усмивка и то съвсем безплатно и легално.

Ако искаш да видиш други забележителни случаи на животински селфита – разгледай нашата галерия.