Използването на мраморен дизайн на ноктите може да бъде идеалният начин да усъвършенствате маникюра си и да добавите интерес. На дългите стилето нокти този дизайн е бляскав и изкусен, а на по-късите добавя малко повече интерес към класическия маникюр.

Този изненадващо лесен за нанасяне дизайн се извършва чрез потапяне на нокътя в купа с вода с мраморен лак за нокти, плаващ на върха. Перфектен за начинаещи, които искат да научат нова техника на дизайн, или дори за професионалисти, които искат да предложат модерен поглед в своя салон. Тези красиви дизайни могат да се носят през всеки сезон и да се съчетаят с всеки стил.

За да създадете сами мраморен ефект на ноктите, ще ви трябва купа с вода, няколко лака за нокти и клечка за зъби. Оцветете ноктите си с желания основен цвят и оставете да изсъхнат. След това започнете да пускате лак за нокти в купата с вода, всяка капка отгоре на предишната. Когато имате желаната цветова комбинация, завъртете лака с клечка за зъби, създавайки ефект от мрамор. За да пренесете дизайна върху нокътя си, го потопете във въртящия се лак и внимателно повдигнете пръста си от водата. За да улесните почистването и да избегнете лак по целия пръст, можете да използвате лента. Най-добрата част от този дизайн на ноктите е, че изсъхва бързо - просто пуснете любимото си покритие и продължете!