Със Седмицата на модата, представяща тенденциите за есен/зима 2023, освен облекла на модния подиум можем да видим още и какви ще бъдат тенденциите в аксесоарите, прическите и разбира се - в грима!

Така нареченият “Небесен грим” определено се наложи като огромна, доминираща тенденция, която сякаш е създадена специално, за да озари зимните ни дни!

Какво точно представлява този начин за подчертаване на очите, лицето и погледа е наистина не само трудно да се определи в едно изречение, но и непосилно, както не бихме могли с няколко думи да опишем всепоглъщащата красота на звездното небе.

Но видите ли този макиаж - със сигурност ще го познаете - защото “небесният грим” винаги е поне тези четири неща: блестящ, ефирен, загадъчен и завладяващ - и то до степен, в която ще осъзнаете, че е невъзможно да откъснете погледа си от него!

Тази грим тенденция се отличава и със своите галактическите цветове като чисто и фино лилаво, розово и синьо, съчетани с металически блясък и неутрални цветове, на които ярките, космически нюанси да изпъкват още повече! Също така можете да си представите и всички нюанси на златистото, съчетани с малки съзвездия, разпръснати по клепачите и скулите, и здрава и добре поддържана кожа. Това е визията, която се постига с този вид грим, който бе неизменна част от модните ревюта на британско-американския моден дизайнер и творчески директор на френската модна къща Nina Ricci - Харис Рийд в Лондон, както и по време на седмицата на модата в Ню Йорк в колекциите на американския моден дизайнер Том Браун, който е основател и ръководител на едноименната луксозна модна марка Thom Browne, базирана в Ню Йорк и на френско-американския дизайнер на луксозни дамски конфекции Джоузеф Алтузара, който също стартира своята едноименна марка Altuzarra в Ню Йорк.

Разбира се, сценичният грим, който моделите носят на модния подиум е много по-ярък и дързък от този, който една дама би носила в ежедневието си, но красотата на “небесния грим” се крие и в това, че дори негов приглушен вариант може да ви превърне в същинска богиня!

Тази зима очаквайте златни и бронзови нюанси, метални и “влажни” отблясъци, и блестяща и добре поддържана кожа, защото именно те ще доминират в края на 2023-та!

Ето как изглеждаше небесният грим върху лицата на моделите, които превзеха седмицата на модата в Лондон, а повече за това как да постигнете тази грим визия - вижте в галерията ни днес!