Малко момиченце се "омъжи" за татко си, след като лекарите й дали само два дни живот. Съкрушеният баща на Попи-Мей на име Анди, съобщи на 3-ти май, че малката му принцеса се е сдобила с "ангелски криле" и е отлетяла към Рая, след като се е борила с тумор в мозъка. Момиченцето е починало на едва 1 годинка в ръцете на баща си, докато майка му го милвало по главата.

Анди споделя, че семейството му е съкрушено, но е по-решено от всякога да събере достатъчно пари, за да построи медицинско заведение, която да помогне на други семейства с болни деца в памет на дъщеричката му. Той публикува трогателни стихотворения, които е написал за нея и е решен да успее да събере 100 000 паунда за реализирането на проекта.

"Ще опазим обещанието си към нашата принцеса: смъртта на Попи-Мей няма да бъде напразна. Благодарим от дъното на сърцата си на всички, които дариха. Това да се съсредоточим върху този проект ни държи силни и ще постигнем тази цел заради нея. Не можахме да спасим Попи-Мей, но можем да направим това за нея. Наследството й ще живее. Нейната история докосна много хора по света и никога няма да бъде забравена".

Преди 3 дни Анди сподели пред своите 30 000 последователи във Фейсбук, че Попи-Мей става все по-сънлива и скоро ще получи ангелските си крила. Вълнуващият му пост разказва, че тя спи, но от време на време очите й потрепват. Няколко дни по-късно, на 3-ти май, той пише "Попи-Мей Инди Бернард, нашата красива принцеса, получи ангелските си крила този следобед в 13:16. Тя беше в ръцете ми, а майка й галеше косите й. Вече ми липсва много. Нашата принцеса сега е в мир. Реших, че е редно да кажа на всички вас, специални хора".

Съпругата му Сами по-късно добавя: "Днес гледах как нашето красиво бебче получи ангелските си крила и макар и да знам, че никога повече няма да гледам как бебето ми расте, усмихва се и се смее, знам, че тя почива в мир сега, за нея няма повече болка и страдание. Тя води най-тежката битка и ни дари с много щастливи спомени в краткия си живот. Те ще останат с мен завинаги".

Лекарите съобщили на семейство Бернард, че малката Попи-Мей има само 2 дни живот на 16 март тази година. Двойката решила да спре по-нататъшното лечение с химиотерапия, за да се опита да удължи живота на детето, тъй като процедурата я карала да се чувства изключително зле.

Те я отвели вкъщи, за да бъде с братята си Райли (на 6 години) и Дженсън (на 4 години) и били изумени, когато тя започнала да възвръща силата и блясъка си. Това означавало, че семейството е било в състояние да се наслади на скъпоценни дни заедно. След напускането на болницата Попи-Мей се превърнала в старото си Аз - танцувала, усмихвала се, изпращала въздушни целувки и си играела с любимия си плюшен заек. Но през уикенда тя станала по-сънлива и двойката с разбито сърце съобщила на поддръжниците, че дните на Попи-Мей са броени.

Профилът им във Фейсбук е създаден след като са научили, че Попи-Мей е неизлечимо болна и благодарение на болезнената си откровеност са спечелили армия от верни привърженици, които им помагали да събират средства. Таткото казва, че начинът, по който Попи-Мей е уловила сърцата на хора по целия свят, показва, че тя е постигнала много повече в живота си, отколкото той би могъл. "Споделяхме историята й, за да повишим осведомеността и да спасим други животи, както и за да набираме средства, за да изградим център, с който да помогнем и на други семейства". "Дава ни сила и утеха да правим това, когато не можем да направим друго". Анди се е зарекъл да не си взима почивка, докато мисията не е изпълнена. Остават още 29 000 паунда, за да се достигнат необходимите 100 000.

Семейство Бернард отвели дъщеричката си при личния си лекар на 14 февруари тази година. Момиченцето отказвало да се храни и имало запек, но семейството решило, че това е в резултат от никнещите зъбки. Но Попи-Мей продължила да се влошава и майка й напипала бучка под ребрата. Няколко дни по-късно започнала да повръща. Лекарите се борели да стабилизират състоянието й, за да разберат какво не е наред.

Двойката все още се надявала, че лечението може да излекува дъщеря им, но само седмица по-късно тя била диагностицирана с много рядък и бързо развиващ се рак. Дори когато били предупредени, че шансовете са малки, родителите не изгубили надежда. Те започнали химиотерапия, но на 16 март, открили, че ракът е в мозъка, а позицията на тумора - точно над очите, означава, че не може да бъде лекуван.

Тогава им казали, че Попи-Мей може би има само още 2 дни живот. Лекарите смятали, че химиотерапията може да забави неизбежното, но родителите отказали да карат детето си да страда, знаейки, че няма да го излекуват. Вместо това я отвели вкъщи и на следващия ден малкото момиченце се "омъжило" за баща си на церемония, организирана от колегите му, след като той й бил обещал да й направи "голяма сватба", когато порасне. Когато Попи-Мей влязла в "сватбената си рокличка", всички присъстващи се били просълзили.

След като се завърнала у дома, малката Попи-Мей се чувствала по-добре и това позволило на семейството да създаде нови прекрасни спомени заедно. Момиченцето можело да ходи на разходки, да посещава роднини и приятели и дори да види животните в зоологическата градина.

Повече от 30 000 души са последвали семейството във Фейсбук, а момиченцето и братята й получавали подаръци от доброжелатели всеки ден. Таткото разказва, че те били толкова много, че започнали да дават част от тях за благотворителност. "Добрината на хората е безкрайна, те взеха Попи-Мей в сърцата си и факта, че тя е толкова обичана, ни кара да се гордеем".