Виждали сме купища банални бебешки снимки – бебчета в кошници, бебчета, обградени с цветя, момиченца със сладки розови панделки. Фотографката Ребека Колефакс обаче е загърбила тези клишета.

Нейните нестандартни, но все така трогателни снимки ѝ печелят слава и престиж из цяла Австралия. Вместо пъстрите фотографии, с които сме свикнали, творенията на Ребека са предимно черно-бели, а фокусът е върху малките детайли.

Ребека винаги е обичала да се занимава с фотография, а към бебешката фотография се насочва след раждането на трите ѝ деца. Тяхното детство е добре документирано от мама.

Много често клиентите на Ребека я търсят отново и това ѝ дава възможност да заснеме чудния път на порастването. „Създавам връзка с клиентите си и ставам част от тяхното пътуване, те често ме търсят и се връщат за снимки всяка година“, разказва тя. „Това е страхотен начин да се сближиш с хората и да направиш нещо специално за тях.“

Когато снима, Ребека винаги се стреми да намери нещо уникално във всяко дете и това специално качество да изпъкне на фотографиите.

„Искам да разкажа историята на бебето, а не просто да снимам как е облечено. Търся нещо, което да говори за бебето, наблягам на естествената му красота, на неговата крехкост, на малките му и уникални характеристики, на деликатната природа на всяко новородено.“

Вижте някои от нейните творения в нашата галерия.