Дейл Кели е талантлив художник, чиято любима тема е романтиката на миналото, по-точно на 50-те и 60-те години. Той е смятан за един от най-добрите ретро илюстратори на нашето време и неговите рисунки веднага могат да ви пренесат в една отминала епоха на холивудски блясък.

Илюстрациите, които сме подбрали, са вдъхновени от пин-ъп моделите. А какво е пин-ъп? Терминът се свързва с рисунки, плакати, илюстрации, чието предназначение е да бъдат закачени на стените. Този тип илюстрации се появяват още в началото на ХХ век, но стават много популярни по време на Втората световна война. По време на войната мъжете прекарват дълги месеци далеч от своите любими и от всякакви жени изобщо, затова се утешавали с постерите на красиви момичета, изобразени в съблазнителни пози. Мерилин Монро веднага трябва да изникне в съзнанието ви, когато чуете думата „пин-ъп“.

Дейл Кели е изследвал някои от най-романтичните и горещи мечти на пин-ъп моделите, които ще ви накарат и вие да се размечтаете за едно горещо бягство насред лятото.