Алиша Кийс реши да се опита да преобърна музикалната индустрия.

35-годишната певица написа трогателно писмо относно избора й да не носи грим. В него тя описва как се е опитвала да се пребори с контрола, с който се е сблъскала, когато попаднала във вихъра на индустрията. "Започнах да се превръщам в хамелеон. През цялото време не бях напълно себе си и непрекъснато се променях, за да могат Те да ме приемат" - написа тя.

Преди да започне да създава новия си албум, Кийс решила да направи списък на всички неща, от които й е писнало, като в това число включила и разбиранията за красота. 

"Едно от нещата, от които наистина ми писна е непрестанното съдене на жените. Непрекъснатото им поставяне в рамките на някакви стереотипи, което ни кара да чувстваме, че това да си с нормални килограми всъщност не е нормално, а не дай си боже да си пълничка. Или пък посланието, което медиите изпращат, че да бъдеш секси означава да си гола. Всичко това е толкова обезсърчаващо и невъзможно. Осъзнах, че съм написала много песни за поставянето на маски, изпълнени с метафори за криенето. Имах нужда от тях, защото наистина се чувствах неуверена."

Когато започнала да промотира новата си музика, Алиша се почувствала по същия начин. С помощта на медитацията и фотограката Паола, която я снимала без грим, певицата открила новата си цел. Снимката се превърнала и в обложка на новия й сингъл “In Common”, който излезе в началото на май. 

"Почувствах се много силна. Желанието ми да слушам себе си и да срина всички стени, които издигнах през годините, за да достигна до там да бъда изпълнена с чувството за цел и да бъда това, което съм. Вселената чу всички неща, които си обещах или може би най-накрая аз започнах да слушам нея, но което и от двете да е, това е начинът, по който започнах движението #nomakeup. Щом снимката на Паола се появи заедно с новата ми песен “In Common” това беше истината, която почувстваха и други дами, които публикуваха свои селфита с хаштаг #nomakeup в отговора на истинското ми е натурално аз". 

Какво мислите вие?