Невероятният южнокорейски салон Unistella отново измисли иновативен маникюр, който завладя Инстаграм – нокти с рамка от тел.

Може би си спомняте някои от другите „изобретения“ на салона – през 2015 г. те се прочуха със своя стъклен маникюр, а през 2016 – с ноктите с гривнички. Но собственичката на салона – Еюн Кун Парк, отново е готова да впечатлява. Тя използва малки парченца тел, за да оформи различни дизайни, включително човешки лица, абстрактни форми и най-популярния – рамка около нокътя.

Парк казва, че се е вдъхновила от светещите надписи: „Когато правиш един неонов надпис, трябва да огънеш жицата, за да го оформиш. Използва се една дълга жица, с която се изграждат и свързват отделните букви. Реших, че това е много готино и тъй като маникюрът е аксесоар, той изразява част от същността ни. Също като пръстените.“

Въпреки че огъването на телта изисква търпение и майсторство, останалата част е лесна – върху прозрачен лак се поставя телта, фиксира се с още безцветен лак и готово. Единственото ограничение са твоите възможности. Най-лесният дизайн е изрязването на полумесеци, които се поставят в основата на нокътя, плътно до кожичката. Ако искаш да приложиш новата тенденция, трябва да внимаваш с острите ръбове.

„Тъй като това все пак е тел, трябва да се увериш, че ръбовете са притъпени, за да не се зачакат за дрехите ти“, казва Парк.

Не знаем дали си впечатлена или озадачена от новата тенденция, но можеш да видиш някои от дизайните на корейския салон в нашата галерия.