Огънят не може да убие дракон... или любовта на феновете към света на „Игра на тронове“. HBO се завърна във Вестерос с предисторията на любимия ни сериал – „Домът на дракона“ и отново актьорският състав е почти неузнаваем без перуките и костюмите си.

Мат Смит, който играе Деймън Таргариен, е носил много необичайни тоалети по време на кариерата си, но дори той първоначално е бил уплашен от платинената перука на героя си.

„Помислих си: „Как мога да играя с тази руса перука?“, защото всичко, което виждате, е русата перука, когато я сложите за първи път“, каза звездата от „Короната“ през юли 2022 г. „Но това е като всичко, свикваш с него и се научаваш да го игнорираш. В крайна сметка беше страхотно, имам три вида различни прически, което си е късмет, защото всички останали имат само по една през цялото време.“

Ема Д’Арси, която играе възрастната Ренира Таргариен, пък има желание да си сложи перука в стил „Денерис“ още за прослушването.

И докато засега актьорите от „Домът на дракона“, чийто първи епизод вече счупи всякакви рекорди по гладемост, могат да се радват на относителна анонимно, съвсем скоро това ще се промени. Ако сериалът спечели сърцата на феновете както „Игра на тронове“, на всички тях предстои да станат едни от най-популярните британски актьори.

Стив Тусен, който играе Корлис Веларион, призна, че не е съвсем подготвен за обичта и критиката на публиката. „Не мисля, че съм готов за това, но всъщност не мисля за това. В момента е магическият период, защото никой не е видял нищо.“, коментира той преди месеци. „Няма присъди. Можем да се наслаждаваме на работата и да не мислим за тези неща.“

Е, магическият период приключи! Сериалът стартира ударно, мненията и статиите по темата заваляха в интернет, а на ние ви предлагаме да видите как изглеждат в реалния живот актьорите, с които предстои да се вълнуваме през следващите месеци, в галерията: