Британското кралско семейство за първи път показа снимки на новородения принц Луис. На тях се вижда как по-голямата му сестра Шарлот го целува нежно. На втората снимка бебето е будно и изучава обстановката в двореца Кенсингтън. Докосващите фотографии са заснети от самата Кейт, херцогинята на Кеймбридж, и са първите след тези от болница „Сейнт Мери“, където Луис е роден на 23 април. Те напомнят на тези, които 36-годишната херцогиня направи, когато принцеса Шарлот се роди – тогава тя беше прегърната от по-големия си брат принц Джордж.

Малкият Луис е облечен в бяла жилетка и е с ританките, които самата Шарлот носеше на първата си снимка. Порасналата бъдеща принцеса пък е облечена в тъмносиня жилетка, с която Джордж е на семейния портрет за „Венити Феър“, отбелязващ 90-годишнината на кралица Елизабет. Според администрацията първата снимка е направена на 26 април, а втората - на 2 май. Представители на кралското семейство съобщиха, че принц Луи няма да присъства на сватбата на принц Хари на 19 май.

От двореца Кенсингтън съобщават още, че Уилям и Кейт с радост споделят снимките и благодарят на всички за пожеланията, които са получили след раждането на принц Луис и за третия рожден ден на принцеса Шарлот, която навърши 3 годинки в сряда.