21-годишната Лесли Милър за първи път купува бански в живота си. До този момент тя винаги се е срамувала от тялото си и го е криела, но вече се е уморила да чака да бъде „перфектна”.

Тази покупка се оказва голяма крачка за момичето. Тя публикува снимка с банския, придружена от трогателен текст. Постът предизвиква десетки хиляди реакции и коментари.

„Прекарах последните 18 години от живота си в очакване...

 

Покривах тялото си и го криех за момента, в който ще бъда готова да го покажа. Тогава най-накрая щях да правя всички онези неща, за които мечтаех. Тогава, когато бях достатъчно добра – достатъчно слаба, достатъчно щастлива, достатъчно уверена. Тогава, когато тялото ми щеше да изглежда така, „както трябва”.

Борех се с тялото ми с години, изпълнена със срам.

Когато бях на 3, другите деца в детската градина ме попитаха защо съм толкова по-голяма от тях, защо не нося същата униформа като тях.

Когато бях на 7, излъгах инструкторката в курс за отслабване, защото отчаяно исках да присъствам на срещите, за да мога да седя в стая, пълна с жени на средна възраст, които също се опитваха да свалят няколко килца.

Когато бях на 9, отидох на летен лагер за отслабване и се редих на опашка, за да си направя снимка в стил „преди”.

Когато бях на 11, един хирург разряза стомаха ми и ми каза, че най-накрая ще бъда щастлива. Бях най-младият човек, който се подлага на операция за отслабване.


Когато бях на 15, започнах да се самонаранявам, защото мислех, че го заслужавам.

Когато бях на 20, свалих половината си килограми за 9 месеца. Тогава себестойността ми се изчисляваше спрямо това дали кантара днес показва по-малко от вчера.

 

Но се уморих да чакам.

 

Така че днес съм на 21 г. и си купих първия бански.

Можете да видите всичко... странните подутини от мазнини. Висяща излишна кожа. Стрии, целулит, белези от операции и от самонарявания. Странната издутина на корема, където се намира стомашния пръстен от операцията.

 

Искам да се науча да обичам всичко в мен, не само частите, които са ми казвали, че са „приемливи”. Защото истината е, че аз винаги съм била достатъчно добра. И ти също си!


Когато е била в пети клас Лесли е тежала 114 кг и се подлага на хирургическа операция за намаляване на теглото, при която се слага силиконов пръстен в горната част на стомаха, точно под хранопровода, за да се намали количеството на приетата храна. „Това беше последната ми утеха, а родителите ми отчаяно търсеха решение, с което да ме направят здрава”, разказва Лесли пред The Huffington Post. 

Тя обяснява, че пръстенът ѝ е помогнал да свали тегло, но я е карал да се чувства много зле, затова е било нужно да премахнат физиологичния разтвор, който държал пръстена стегнат: „Пръстенът си остана и до днес ми става зле, когато се храня, но вече не ограничаваше количеството на приетата храна. Затова си върнах всички свалени килограми обратно”, обяснява Лесли.

Сега, когато се връща назад, тя не препоръчва деца да преминават през операции за намаляване на теглото, защото те не решават проблема. Има по-дълбоки причини, поради които децата прекаляват с храната, и те са тези, които трябва да се разрешат.

Лесли планира това лято да премахне пръстена и най-накрая да си „възвърне” тялото.