На церемонията по връчването на Оскарите през 2023 г. бяха отбелязани най-добрите филмови изпълнения за годината, но преди това на червения килим актьорите представиха най-добрите си модни изпълнения - правейки наградите наистина стилни. Много от звездите избраха модели, които сблъскваха традиционното със съвременното, в резултат на което се получиха визии, които бяха познати (бляскави и лъскави!), но и напълно свежи.

Белият цвят се оказа водещият цвят на вечерта: звездите се спряха на минималистични, ако не и леко булчински визии. Номинираната за най-добра актриса Мишел Уилямс например блестеше в роклята си Chanel Couture, която включваше прозрачна, украсена пелерина. Другата номинирана Мишел Йео избра пътя на перата в рокля на Dior със сърцевидно деколте. Руни Мара зарадва феновете на модата, като облече бяла рокля с винтидж емпирична талия на Александър Маккуин от прочутата колекция "Момичето, което живееше на дърво" от есента на 2008 г.

Това не означава, че вечерта беше лишена от цветни облекла (макар че буквално килимът беше в цвят шампанско вместо червен). Драпираният тоалет на Кейт Бланшет от Louis Vuitton, с аква синьо в горната част, беше елегантен и сдържан. Хонг Чау избра нежнорозова рокля на Prada, допълнена от черен шлейф с пайети. Актрисата Кери Кондън внесе слънчев лъч с жълтата си рокля Versace без презрамки.

Междувременно водещите мъже на вечерта експериментираха с костюмите по изтънчен начин. Това беше експеримент в областта на облеклото, в което по-малко е повече: Остин Бътлър избра елегантен черен смокинг на Saint Laurent, но разнообрази нещата с помощта на лачени ботуши с лек ток - модерен прочит на елегантния стил. Шведският композитор Лудвиг Горансон също пренебрегна семплия костюм в полза на бродиран костюм в стил "Боде", с красив розов флорален дизайн като украса.

Вижте в галерията още от най-добре облечените звезди на Оскарите през 2023 г. Кои са любимите ви визии?