Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс излязоха като съпрузи от църквата в английската провинция и се целунаха за зрителите под звъна на камбани, съобщи в. "Мирър". Сватбата им беше определена от британската преса като светското събитие на годината, защото Пипа е сестра на съпругата на принц Уилям - Катрин. Затова двамата са сред гостите на сватбата й, заедно с децата си принц Джордж и принцеса Шарлот, които са шафери. Сред гостите бяха кралски особи от младото поколение и много знаменитости, предадоха световните информационни агенции, разкачват от Дарик.

Принц Уилям пристигна заедно с брат си Хари, който обаче не беше придружаван от приятелката си актрисата Меган Маркъл, най-вероятно за да не бъде отклонено вниманието от основното събитие. Очаква се тя да се присъедини към празнуващите в дома на семейство Мидълтън. Гостите на сватбата на Пипа са около 150 - много по-малко, отколкото присъстващите на сватбата на сестра й 1900 души.

Пипа Мидълтън избра за сватбената си церемония рокля на дизайнера Джайлс Дийкън, съобщиха Би Би Си и в. "Дейли мейл". Роклята е дантелена, с къс ръкав и деколте на гърба. Тя е прилепнала по тялото до кръста, а полата е богато разкроена. Роклята е изработена така, че да изглежда без шевове. Цената й е около 40 000 лири. Воалът на булката е от Стивън Джоунс, придружен от красива малка тиара. Сатенените й обувки в цвят слонова кост са от Маноло Бланик.

Преди началото на церемонията сестрата на булката Кейт старателно оправи воала на сестра си. Майката на булката също избра розов тоалет, но в друг нюанс. Принцеса Биатрис пък беше много елегантна в семпла тъмносиня рокля от Пол Ка.

Църквата, в която се проведе церемонията е на няколко мили от дома на семейство Мидълтън в Бъкълбъри и е в частен имот. Затова тя е добре скрита от любопитни погледи. Церемонията беше частна. Охранителните мерки бяха много строги, като местните хора трябваше да носят документ за самоличност. Те бяха помолени изрично да не говорят пред журналисти.

Джеймс и Пипа се запознават преди повече от 10 години. Самата Пипа Мидълтън е на 33 години. Тя е по-малка от сестра си Катрин с една година и е с 4 години по-голяма от брат си Джеймс. Родена е на 6 септември 1983 г. и израства в Аман, Йордания, където баща й Майкъл Мидълтън работи за компанията "Бритиш еъруейс". По-късно посещава редица елитни частни училища във Великобритания, преди да получи диплом по английска литература от Единбургския университет. на карибския остров Сейнт Бартс, където неговите родители притежават курорт. Те започват да излизат заедно през 2012 г, но само за няколко месеца. През 2015 г. подновяват връзката си. 

Пипа стана известна преди шест години, на сватбата на сестра си Кейт и престолонаследника Уилям, когато медиите бяха впечатлени от нея. Оттогава таблоидите следят всяка нейна крачка.