Макар че Плутон продължава да се появява в списъка ни с планети, от астрологична гледна точка той все още има своите позиции. На 20 януари Плутон ще премине във Водолей, отбелязвайки последния път, когато планетата, свързана със смъртта, разрушението и подземния свят, ще бъде ретроградна между зодиакалните знаци, управлявани от Сатурн. Въпреки че планетата направи кратко гостуване във Водолей между 23 март и 11 юни миналата година, тя планира по-голямо преместване във Водолей между 20 януари и 1 септември 2024 г. и ще остане там с багаж от минало до 8 март 2043 г. През последните 15 години Плутон беше в Козирог, като движеше глобалните институции, организации и империи към успех, но с навлизането си във Водолей ще оказва влияние върху трансформацията, личностното израстване, динамиката на властта, сексуалността, революцията и технологиите, като ни подтиква да навлезем в дълбините на подсъзнанието си. Огромна работа за една малка замръзнала сфера, нали?

Защо този транзит е толкова важен?

Плутон обикаля около Слънцето за около 248 години и е една от малкото планети, които правят важни движения само няколко пъти през средния човешки живот. Това поставя основите на революция, промяна и трансформация за следващите поколения. Последният път, когато Плутон е бил във Водолей, е бил от 1778 до 1798 г. и този период е бил повратна точка в историята на човечеството, като през тези години са се случили важни събития като Френската революция и Ирландското въстание.

Кога Плутон ще влезе във Водолей?

Тъй като Плутон се подготвя да напусне Козирог на 20 януари 2024 г. и да остане във Водолей до 1 септември 2024 г., това ни дава представа за следващите две десетилетия, които ще последват. Подгответе се за епоха, изпълнена с подкрепящи сътрудничества, в която възможностите, връзките и развоят на събитията, които подкрепят по-алтруистичната тема на живота, стават ясно изразени.

Какви са големите теми, които този транзит разкрива за зодиакалните знаци? Вижте в галерията: