Плодовите чипсове стават все по-популярни сред последователите на здравословното хранене, но повечето производители използват същия метод за производство на тези чипсове, както при производството на картофените - правят ги, като ги запържват в олио. По този начин зеленчуковият или плодовият чипс съдържат толкова калории, колкото и картофения. Тези чипсове обикновено изглеждат и имат вкус благодарение на химическата обработка, през която преминават преди изсушаване. Нещо повече, този процес удължава срока на годност на продукта почти 3 пъти. За съжаление, след обработката тези плодове и зеленчуци изобщо не са полезни или здравословни. Преди да купите сушени плодове, обърнете внимание на техния ярък цвят, неестествен блясък, мекота или миризма. Това са особеностите на обработката. Ако плодовете са изсушени, няма да са ярки или меки.