Сигурно си спомняте скандалния руски дует от близкото минало – "Тату". Двете момичета за отрицателно време се превърнаха в сензация с разкрепостено поведение и няколко хита, най-известните от които “Нас не догонят” и “Я сошла с ума”.

Групата Тату е създадена през 1999 г след кастинг.

Тогава Юлия и Лена са ученички и са представени на публиката като лесбийска двойка.Скандалът изстрелва Тату на гребена на славата. Това обаче не продължи кой знае колко дълго. През 2003 г. певиците официално признаха, че нямат връзка и поддържат този имидж за маркетингови цели.

Защо ви припомняме това ли? Защото Юлия Волкова и Лена Катина обявиха, че отново ще се съберат на една сцена . Срещата на “Тату” с феновете ще се състои на 3 септември в рамките на музикален фестивал на стадион “Динамо” в Минск.

Новината изненада феновете на бандата. Напоследък момичетата не общуваха изобщо. Те дори не са се срещали на снимачната площадка на филма, посветен на групата.

"Тату" е единствената руска група, която успя да постигне световна популярност. Песните им оглавиха класации в САЩ, Германия и Великобритания. През 2003 г. Тату заеха трето място на конкурса Евровизия.

Групата се разпадна през 2011 г. поради безкрайни конфликти между момичетата. Освен това и Волкова, и Катина мечтаеха за солова кариера. Оттогава Джулия и Лена са пяли заедно само няколко пъти. Последният концерт на групата се състоя през 2013 г., а година по-късно те участваха в церемонията по откриването на Олимпийските игри в Сочи.

Вижте как изглеждаха преди и как са се променили дамите днес в галерията ни: